Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ για την 84η Γ.Σ της Δ.Ο.Ε. ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»



                                                    2013                    2015

  ΨΗΦΙΣΑΝ                                   851                      852      

ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ                           133                         69

ΕΓΚΥΡΑ                                       718                      783

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ   252  35,1%          292  37,2%
                                                       3 Αντιπρ.             4 Αντιπρ.

ΔΑΚΕ                                            251  35%            228   29,1%
                                                       3 Αντιπρ.              3 Αντιπρ.

ΑΚΣΥΑ-ΠΑΣΚ                               118  16,4%           77   9,8%
                                                       2 Αντιπρ.              0 Αντιπρ.

ΠΑΜΕ                                             97   13,5%            141  18%
                                                         1 Αντιπρ.              2 Αντιπρ.

ΑΝΕΜΟΣ                                          0                          45   5,7%
                                                 


Αμφιθέατρο 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού - 3 Ιουνίου 2015

Αναρωττιόμαστε μέσα μας ποιος να είναι ο λόγος, ποιο να είναι το κίνητρο που μας οδηγεί  να είμαστε εδώ μπροστά σας. Βλέποντας μέσα στην αίθουσα κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα μας έρχεται αμέσως η απάντηση:

Αυτό που δεν αλλάζει 25 χρόνια τώρα, αυτό είναι. Αυτοί που παραμένουν ίδιοι , ακούνητοι, στις ίδιες ή οι παρόμοιες συνδικαλιστικές θέσεις  όλα αυτά τα χρόνια που μας έχουν οδηγήσει σε αυτό το τέλμα.
 Στην απαξίωση την επαγγελματική, την κοινωνική και την οικονομική!

Συνάδελφοι ένας καλός μου φίλος έχει σαν μότο, σαν υπογραφή μια φράση: «Στη μνήμη μου οφείλω ότι είμαι». Έτσι είναι συνάδελφοι. Χωρίς μνήμη δεν υπάρχει παρόν, πολύ περισσότερο μέλλον. Και εμείς θυμόμαστε πολύ καλά: Ποτέ άλλοτε δεν ήμασταν σε τόσο δεινή θέση. Τι άλλο θέλουμε ως απόδειξη;

Για εμάς συνάδελφοι η αποτυχία έχει ονοματέπωνυμο: φταίνε όλοι αυτοί που ηγούνταν τόσα χρόνια του συνδικαλιστικού κινήματος  ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ.  Αυτοί που λέγαν πάντα ΝΑΙ σε όλα ανάλογα με ποια κυβέρνηση είχαν μπροστά τους. Αυτοί που συνδιαλέγονταν τόσα χρόνια με την εξουσία. Αυτοί που βολεύονταν οι ίδιοι και βόλευαν και του δικούς τους. Αυτό το ίδιο το σάπιο και σαθρό σύστημα που χρεοκόπησε και τη χώρα μας.

Αποφασίσαμε εμείς στον ΑΝΕΜΟ  να σας αντιμετωπίσουμε! Πρόσωπο με πρόσωπο, θέση τη θέση και να σας ξεμπροστιάσουμε. Και εσάς τους αμετανόητους της ΔΑΚΕ που δεν ντρέπεστε να έρχεστε εδώ και να ζητά την ψήφο μας  και με εσάς τους ντροπαλούς της ΠΑΣΚ που μετονομαστήκατε σε ΑΚΣΥΑ. Άξιοι της μοίρας σας είσαστε.

Συνάδελφοι ένας γνωστός Έλληνας διανοούμενος και συγγραφέας έχει πει: «η ζωή μια φορά μας δίνεται!»

Συμφωνούμε και λέμε: « δικιά μας είναι η ζωή, εμείς αποφασίζω τι θα την κάνω!» Δεν σας την χαρίζουμε και δεν την εξαργυρώνουμε σε εσάς τους συνδικαλιστές της παλαιάς κοπής!  Φτάνει ως εδώ, σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρατε (τρόπος του λέγειν, δεν το εννοώ) παραιτηθείτε από τα αξιώματά σας και αφήστε το δρόμο στους άλλους: τους ανυπότακτους, τους καθαρούς, τους φιλότιμους, σε αυτούς που δεν τα ξέρουν όλα, σε αυτούς που δεν πρόδωσαν, στους ρομαντικούς, σε αυτούς που έχουν ελπίδα!

Συνάδελφοι, αν έχετε μέσα σας θυμό, αν έχετε οργή, αν έχετε απογοητευτεί υπάρχουν λύσεις!  Ο ΑΝΕΜΟΣ είναι εδώ!
Αν βαρεθήκατε τις παρατάξεις της υποταγής που πάντα λέγανε ΝΑΙ, που πρόδωσαν το κίνημα για τριάντα αργύρια μαυρίστε τες!

Αν βαρεθήκατε τις παρατάξεις της άρνησης που πάντα λέγανε ΟΧΙ, που οδήγησαν το κίνημα σε αδιέξοδες πολιτικές αποδοκιμάστε τες!

Συνάδελφοι αν θέλετε να υπάρχουν κάποιοι που να λένε και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ  ανάλογα με το πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας ψηφίστε τον ΆΝΕΜΟ!

Οι στίχοι ενός τραγουδιού λένε:
«Ανάμεσα στο όχι 
και στο κρυμμένο ναι
χάθηκε η ζωή μου
 
μεγάλε ουρανέ».

Για να μη χαθεί λοιπόν ο ουρανός δημιουργήσαμε τον ΑΝΕΜΟ.  Για να γκρεμίσουμε τις διαχωριστικές γραμμές που μας χωρίζουν και να ενώσουμε την διαφορετικότητά μας!

Συνάδελφοι, τολμήστε, Τείνουμε χέρι φιλίας και συνεργασίας με όλους σας σε έναν κοινό αγώνα για την επίλυση των βασικών μας διεκδικήσεων: θέλουμε πίσω τη χαμένη μας αξιοπρέπεια – ζητάμε την οικονομική μας ανεξαρτησία!
Όχι πια άλλος καθημερινός επίπονος αγώνας για την επιβίωση μας -  όχι πια ο δασκαλάκος αλλά Δάσκαλος με κεφαλαίο Δ όπως παλιά!
Συνάδελφοι μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε θέσεις. Τους απαντάμε: εσείς που είχατε τόσα χρόνια ,πού μας οδηγήσατε; Και οι μπλε, και οι πράσινοι, και οι κόκκινοι και οι λιγότεροι κόκκινοι; 

Απαντούμε εμείς για εσάς: στα τάρταρα!

 Η δικιά μας θέση είναι στα σχολεία από τη θέση του μάχιμου εκπαιδευτικού που αντιμετωπίζει καθημερινά τα προβλήματα της εκπαίδευσης και τα επιλύει χωρίς καμιά ουσιαστική βοήθεια.

Υπάρχει πιο καθαρή, πιο έντιμη στάση και θέση από αυτή;

Συνάδελφοι,  αν θέλετε να χαράξουμε καινούριους δρόμους στο Σύλλογό μας ο ΑΝΕΜΟΣ είναι εδώ! Φωνάζουμε παρών και σας ζητάμε να μας κάνετε παρέα σε αυτό το ταξίδι. Δεν τάζουμε θέσεις VIP  και Business Class.

Το εισιτήριο το πληρώνουμε όλοι μαζί, εμείς διαλέγουμε τον προορισμό. 

Αν θέλετε και εσείς μαζί όλοι να γκρεμίσουμε τα τείχη και να χτίσουμε γέφυρες, αν θέλετε να πετάξουμε το παλιό και να φέρουμε το νέο, αν δίπλα στη νύχτα θέλετε να υπάρχει και το φως, αν θέλετε το όχι να αποκοιμιέται δίπλα στην αγκαλιά του ναι, ψηφίστε τον ΑΝΕΜΟ!

Αν θέλετε μια ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, ακομμάτιστη παράταξη όπου όλοι μας μπορούμε να συνυπάρξουμε χωρίς κραυγές ο ΑΝΕΜΟΣ είναι εδώ.

Αν θέλετε να τα συμπαρασύρει όλα στο διάβα του δυναμώστε τον και ενισχύστε τον!

Για την ανανέωση και την αλλαγή στο Συλλογό μας!

Και για να θυμηθούμε τον Περικλή, το όνομα του οποίου έχει ο Συλλογός μας:

« Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον» που σημαίνει: « ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι, και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι!»

Καλή συνέχεια συνάδελφοι!

Καλό κουράγιο και καλή ψήφο σε όλους!

Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο του ΑΝΕΜΟΥ δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Σχόλια με greeklish.δεν θα δημοσιεύονται.
Καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ένα username και να μη στέλνετε το σχόλιο ως ανώνυμος,