Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Ευχές!










Καλά Χριστούγεννα σε όλους! 
Το 2016 να είναι ελπιδοφόρο για όλους!
Αγωνιζόμαστε για τον επαναπροσδιορισμό της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών.
Ζητάμε πίσω την κλεμμένη αγοραστική μας αξία!
Λέμε όχι στα ψίχουλα του νέου μισθολογίου!
Στα Συλλογικά προβλήματα υπάρχουν συλλογικές λύσεις.
Ενότητα όλων των συναδέλφων στη βάση των κοινών μας προβλημάτων.



Ένα διαφορετικό αστέρι...



          
         σκίτσο: Βαγγέλης Παπαβασιλείου

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Νόαμ Τσόμσκι: Δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης


Ο Νόαμ Τσόμσκι είναι Αμερικανός καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης. Έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων και άρθρων, ενώ έχει δώσει και εκτενείς διαλέξεις επάνω σε ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων τα οποία περιλαμβάνουν τη γλωσσολογία, τη φιλοσοφία και την ιστορία της διανόησης. Επίσης ο Τσόμσκι έχει πλούσιο ιστορικό πολιτικού ακτιβισμού από τη δεκαετία του '60 κι έπειτα, με πληθώρα βιβλίων τα οποία επικρίνουν κυρίως την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Ο Νόαμ Τσόσκι, γεννήθηκε σαν σήμερα στις 7 Δεκεμβρίου του 1928. Με αφορμή ας θυμηθούμε, ένα πολιτικό και επίκαιρο κείμενο του. 



Το παρακάτω κείμενο αποτελεί μέρος μιας συλλογής συνεντεύξεων του Ν.Τσόμσκι, όπου ο κορυφαίος διανοητής διαπιστώνει διεισδυτικές παρατηρήσεις για τους θεσμούς που διαμορφώνουν τη σκέψη του κοινού.
Δέκα Τεχνικές για την Χειραγώγηση της Κοινής Γνώμης
1. Η τεχνική της διασκέδασης
Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, δια ενός αδιάκοπου καταιγισμού διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών.
Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομία, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Τι αλλάζει για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με βάση ό,τι ψηφίστηκε






Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ, Δημήτρης Μπράτης ενημερώνει κωδικοποιημένα τι αλλάζει για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με τις ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν στην Βουλή
Τι αλλάζει για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με τις ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν την Τετάρτη στη βουλή στο νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες!!!
Α’ Μόνιμοι εκπ/κοί

1.Η άδεια άνευ αποδοχών των μόνιμων εκπκών εξισώνεται με αυτήν των υπόλοιπων Δ.Υ. και γίνεται κατ’ανώτατο όριο μέχρι 5 έτη από 3 που ήταν μέχρι σήμερα ( άρθρο 16 του Ν1566/85).
2.Καταργείται το Π.Δ 28/14 (Αρβανιτόπουλου) για τις υποχρεωτικές μετσθέσεις.
3.Οι μονάδες μετάθεσης που δικαιούνται οι εκπκοί που αποσπώνται σε οποιαδήποτε υπηρεσία του υπουργείου,στις περιφερεισκές δνσεις,στις δνσεις εκπαίδευσης,στο ΙΕΠ,κλπ είναι εκείνες της πλησιέστερης σχολικής μονάδας συν 2.Αντίστοιχη ρύθμιση υπήρχε και στο άρθρο 31 του Ν 3848/10 και στο άρθρο 59 του Ν3966/11.Με τη ρύθμιση επεκτείνεται το συν 2 σε περισσότερους φορείς του υπουργείου.
4.Οι αιτήσεις μετάθεσης φέτος και μόνο θα υποβληθούν μέσα στον Δεκέμβρη .Αυτό γίνεται για να αντιμετωπισθεί το νομικό κενό που δημιουργήθηκε εξαιτίας της μη έγκαιρης έκδοσης της εγκυκλίου των μεταθέσεων.Το ΠΔ 50/96 προβλέπει ότι οι αιτήσεις μετάθεσης υποβάλλονται μέσα στον Νοέμβριο.Το διάταγμα εξακολουθεί να ισχύει.
Β’ Αναπληρωτές
1. Αναγνωρίζεται η προυπηρεσία των αναπληρωτών από 1-9-10 .Καταργείται η παρ.4 του άρθρου 5Α του Ν3848/10 (νόμος Διαμαντοπούλου που κλείδωσε την προυπηρεσία) ,καθώς και το άρθρο 5 του Ν4283/14 ( νόμος Λοβέρδου που αναγνώρισε την προυπηρεσία από 1-9-12).
2.Καταργείται,όχι αναδρομικά αλλά από το επόμενο σχ.έτος 2016-17 ,η ποινή της δίχρονης διαγραφής από τους πίνακες για όσους δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται.Η ποινή γίνεται ένα έτος,το τρέχον.
3.Χορηγούνται βραχυχρόνιες άδειες για συμμετοχή σε συνέδρια στους αναπληρωτές,όπως ισχύει και για τους μόνιμους.
4.Το άρθρο 60 του Ν3528/07 ,όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 5 του Ν4210/13,ισχύει και για τους αναπληρωτές εκπκούς.
Γ’ Επιλογή Δ/ντών Εκπαίδευσης
Καθιερώνεται νέο σύστημα επιλογής Δ/ντών εκπαίδευσης,με συμβούλια που συγκροτούνται στην περιφέρεια και προεδρεύονται από τον περιφερειακό Δ/ντή.Η σχετική διαδικασία επιλογής αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Γενάρη.

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Σύνταξη




Ευχαριστήρια ανακοίνωση του ΑΝΕΜΟΥ





Ο ΑΝΕΜΟΣ ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς  που του εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους και τους διαβεβαιώνουμε πως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ενότητα του κλάδου μας και μέσω αυτής για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης. Σε αυτή τη λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων η απάντησή μας πρέπει να είναι οι κοινοί αγώνες με συγκεκριμένα αιτήματα-στόχους.

Ελπίζουμε την επόμενη φορά ο αριθμός των  συναδέλφων που θα παρευρεθούν και εκφράσουν τις απόψεις τους στη Γενική Συνέλευση να είναι μεγαλύτερος, κάτι που πιστεύουμε πως είναι πολύ πιο σημαντικό από την απλή συμμετοχή στις εκλογές.

Ο ΑΝΕΜΟΣ τις εκλογές που έγιναν πήρε ποσοστό 8,82% , όμως δεν κατάφερε να βγάλει έδρα λόγω του άδικου εκλογικού νόμου. Διεκδικούμε την απλή αναλογική που δεν νοθεύει την ψήφο των συναδέλφων.

Σας υπενθυμίζουμε πως μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ekpaideytikosanemos.blogspot.gr ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του συλλόγου μας www.syllogosperiklis.gr 
(Παρατάξεις : ΑΝΕΜΟΣ ).

Στα Συλλογικά προβλήματα υπάρχουν συλλογικές λύσεις.

Ενότητα όλων των συναδέλφων στη βάση των κοινών μας προβλημάτων.