Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Υπολογισμός της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών από 1/1/2015



Από τον Β. Χουλιάρα





Δείτε πιο κάτω στο λινκ που ανοίγει το .xls αρχείο τον υπολογισμό της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών από 1 Ιανουαρίου 2015.
Το αρχείο είναι χωρισμένο σε φύλλα θα βρείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε και θα συμπληρώσετε τα στοιχεία που σας ζητάει. Το πρόγραμμα κάνει υπολογισμό φόρου, ανάλυση μισθοδοσίας, περικοπές απεργίας, αρχικές εισφορές νεοδιόριστου κ.λ.π.

Τα φύλλα χωρίζονται σε:

-Μισθοδοσία παλαιών μονίμων Ν.Μ.
-Μισθοδοσία παλαιών μονίμων Π.Μ.
-Μισθοδοσία νέων μονίμων Ν.Μ.
-Μισθοδοσία νέων μονιμων Π.Μ. 
-Μισθοδοσία αναπληρωτών
-Μισθοδοσία ωρομισθίων
-Μισθοδοσία μηχανικών ΝΑ ΝΜ κ.λπ.

πηγή

Ανοίξτε ΕΔΩ το αρχείο


Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Αυξάνονται δραματικά οι «ελαστικοί» εκπαιδευτικοί


Γράφει ο Χρήστος Κάτσικας







Ο αριθμός των μόνιμων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά) και Δευτεροβάθμιας (Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ), τον Δεκέμβριο του 2014, είναι συνολικά περίπου 124.000. Ο συγκεκριμένος αριθμός καλύπτει πάνω από 14.000 σχολικές μονάδες που λειτουργούν σε όλη τη χώρα.
Για να έχει κανείς μια εικόνα της μείωσης του μόνιμου εκπαιδευτικού πληθυσμού τα τελευταία πέντε χρόνια (2010–2014), αρκεί να πάρει υπόψη του την αναλογία αποχωρήσεων/συνταξιοδοτήσεων από τη μια και διορισμών μονίμων από την άλλη.
Για παράδειγμα, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση την περίοδο 2010/11–2013/14 αποχώρησαν 9.211 εκπαιδευτικοί και στη θέση τους διορίστηκαν μόλις 272. Ακόμη περισσότερες είναι ο αποχωρήσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς εδώ στον μεγαλύτερο αριθμό αποχωρήσεων προστέθηκε η διαθεσιμότητα-απόλυση περίπου 2.000 εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων. Συνολικά, στο διάστημα των μνημονιακών πολιτικών «χάθηκαν» πάνω από 25.000 θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο.

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ένα Mεγάλo Ευχαριστώ!






Τα μέλη του ΑΝΕΜΟΥ θέλουν δημόσια να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας!
Που πίστεψαν στην ανεξάρτητη και ακομμάτιστη πρότασή μας και την στήριξαν με την ψήφο τους!

Ευχαριστούμε κι όλους όσοι μάς άκουσαν στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ανεξάρτητα από το αν μας ψήφισαν ή όχι. Σε όλους αυτούς που αμφιταλαντεύτηκαν και μας ρώτησαν, αν κάποιο κόμμα βρίσκεται πίσω από τον ΑΝΕΜΟ, η απάντηση είναι όχι

Πίσω, μπροστά, πλάι και δίπλα στον ΑΝΕΜΟ είναι ο Νίκος, η Αγγελική, η Αναστασία, ο Αντώνης, η Νικολέττα, ο Στάθης και η Μαρκελίνα. Όλοι εσείς που μας ψηφίσατε! Ο κάθε  συνάδελφος και η κάθε συναδέλφισσα που αγωνιά για τα προβλήματα του κλάδου μας και είναι μακριά  από κομματικά και ατομικά συμφέροντα.

Μέσω αυτής της ανακοίνωσης θέλουμε επίσης να εκφράσουμε κι ένα παράπονο για το σύστημα των εκλογών που μας στέρησε – «έκλεψε» την έδρα.  Στις εκλογές τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 850, άρα το εκλογικό μέτρο για τις 7 έδρες του Συλλόγου μας είναι 121 ψήφοι.

 Σύμφωνα με αυτό, και με βάση τις ψήφους που πήραν οι παρατάξεις:

 - Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ βγάζει 2 έδρες και έχει περίσσευμα 105 ψήφους.
- Η ΔΑΚΕ βγάζει 1 έδρα και έχει περίσσευμα  45 ψήφους.
- Η ΑΚΣΥΑ βγάζει 1 έδρα και έχει περίσσευμα 22 ψήφους.
- Η ΕΣΑΚ βγάζει  1 έδρα και έχει περίσσευμα 16 ψήφους.
- Ο ΑΝΕΜΟΣ  0 έδρες και έχει περίσσευμα 57 ψήφους.

Άρα οι 5 έδρες μοιράζονται από την πρώτη κατανομή και για εμάς πρέπει να μετρήσουν τα υπόλοιπα για να μοιραστούν δίκαια οι άλλες 2 έδρες.

Δηλαδή, τις άλλες 2  έδρες πρέπει να τις πάρουν η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (όπως και έγινε) και ο ΑΝΕΜΟΣ  και όχι η ΔΑΚΕ (όπως έγινε) αφού το 57 είναι μεγαλύτερο του 45.

-         Γιατί οι 45 ψήφοι της ΔΑΚΕ έχουν περισσότερη αξία από τους 57 του ΑΝΕΜΟΥ;
-         Γιατί ο Σύλλογός μας επιτρέπει μέσω του καταστατικού του να γίνονται τέτοιες αδικίες;
-         Οι Παρατάξεις του Συλλόγου μας ποια θέση παίρνουν πάνω σε αυτό το ζήτημα;
-         Η ΔΑΚΕ θα «επιστρέψει» την έδρα στον ΑΝΕΜΟ ή θα επικαλεστεί το «καλπονοθευτικό» γράμμα του νόμου;

Ό,τι και να γίνει ένα σίγουρο:

Στις 26 Νοέμβρη φύσηξε ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ!

ΟΥΡΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ!
Συνάδελφε/σσα:

 Γίνε κι εσύ ο ΑΝΕΜΟΣ της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΚΑΙ της ΕΛΠΊΔΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥ!
ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ!

*Mail επικοινωνίας: ekpaideytikosanemos@gmail.com




Η κατασκευή της «ενδοσχολικής βίας»

Αρθρογράφος: 
Λευτέρης Παπαθανάσης

Η είδηση πέφτει σαν κεραυνός. Η Ελλάδα είναι στην τέταρτη θέση (ανάμεσα στις χώρες που μελετήθηκαν) στην έκταση του φαινομένου της «ενδοσχολικής βίας». Το συμπέρασμα είναι το ίδιο άμεσο: κάτι πρέπει να κάνουμε και μάλιστα το συντομότερο! Ποιο άκαρδο τέρας είναι στο κάτω-κάτω ευχαριστημένο με το γεγονός ότι τα παιδιά μας περνούν τόσο άσχημα στο σχολείο, με τραύματα που τους μένουν μέχρι τα γεράματα? (βάλε έναν αστερίσκο εδώ, θα δούμε ποιο είναι το πραγματικό άκαρδο τέρας προς το τέλος…).




Εδώ και λίγο καιρό λοιπόν, τα ελληνικά σχολεία (ακολουθώντας τη διεθνή μόδα) ζούνε στους ρυθμούς του φαινομένου αυτού. Μελέτες για το φαινόμενο, σεμινάρια για το φαινόμενο, επιτροπές και υπεύθυνοι για το φαινόμενο, «δράσεις» για το φαινόμενο. Λέω λοιπόν από την αρχή ότι για μένα το φαινόμενο αυτό είναι μια κατασκευή, μια επινόηση. Ακόμα περισσότερο, ισχυρίζομαι ότι η κατασκευή αυτού του φαινομένου έχει βαθύτερα και σκοτεινά κίνητρα, δηλαδή τη δημιουργία συναίνεσης στην ένταση του κοινωνικού ελέγχου και την πειθάρχηση της νεολαίας.